Bu mekanlarda derz dolgu uygulamasının doğru şekilde yapılabilmesi için öncelikle uygulanacak alan temiz olmalıdır. Su yalıtımının doğru şekilde yapılması gerekir. Bu durumda Vox Yapı Kimyasallarının çift bileşenli AQUAVOX LATEX 403X uygulanarak yüzeye sürülmelidir ve kurumaya bırakılmalıdır.

 

 

Bundan sonraki aşama ise seramik veya fayanslarımızı Vox Yapı Kimyasallarının TECHVOX 103X’i seramik yapıştırma harcımızı su yalıtımı yaptığımız bölgeye uygulayarak fayans veya seramiğimizi yapıştırarak kurumasını beklemektir. Seramiklerin uygulama sırasında oynamamaları için iyice yapışmış olmalarına, dolayısıyla yapıştırıcının tam olarak kurumasına dikkat edilmelidir.

 

 

 

 

Döşeme işlemi tamamlanmış yüzeylerde derz boşlukları içerisinde kalan her türlü toz, kir, talaş, inşaat ve çimento artıkları ince bir çubukla veya fırça ile iyice temizlenmelidir. Temizlenen boşluklar ıslak bir sünger yardımıyla nemlendirilmelidir.

Derz uygulamasına geçtiğimizde COLORVOX 203X polimer modifiyeli derz dolgu veya FLEXCOLORVOX 205PX su geçirmez yüksek esnek derz dolgusu uygulanmalıdır.

 

 

 

Islak hacimlerde derz uygulamaları

Islak hacimlerde derz uygulamaları

 

 

Derz kalınlıkları 1 – 6 mm aralığında ise ince, 6 -20 mm aralığında ise kalın agregalı derz dolgu malzemesini seçiniz. Uygun miktarda su ile karıştırılan derz Dolgu Malzemesi kauçuk uçlu çekpas veya sert kauçuk tabanlı derz yayma malası ile derzlere doldurulmalıdır. Boşlukların iyice doldurulması için önce paralel sonra çapraz çekilmelidir. Harcın yüzey üzerindeki fazlalığı nemlendirilmiş yumuşak uçlu spatula ile sıyrılıp, ortam sıcaklığına göre 15 -30 dakika bekledikten sonra nemli bir sünger ile silinerek, yüzeyde kalabilecek ince derz tabakası iyice temizlenmelidir.

 

 

Islak hacimlerde derz uygulamaları

Islak hacimlerde derz uygulamaları

4096Görünüm

Yorumunuzu yazın.