Yaya trafiğine maruz kalan alanlarda, çimento esaslı yüzeyler ve beton yüzeyler üzerine, zemin kaplama malzemelerinin döşenmesinden önce (seramik, pvc, halı, parke gibi) düzgün ve homojen, yüzey kalitesi yüksek bir zemin oluşturmak için şap malzemeleri kullanılmalıdır. Aksi durumda zemin kaplama malzemelerinde yapışma zafiyeti, yüzeyde dalgalanma gibi memnuniyetsizlik yaratacak ve zeminin performansını olumsuz etkileyecek sonuçlar ortaya çıkabilir.

VOX Yapı Kimyasalları olarak seramik, halı, parke, pvc altında kolay yayılan, zemin mukavemetini artıran yüzey düzeltme şapı LEVELVOX 505X ürünümüzün kullanılmasını öneriyoruz.

LEVELVOX 505X; yaya trafiğine maruz kalan alanlarda, çimento esaslı ve beton yüzeyler üzerine, zemin kaplama malzemelerinin döşenmesinden önce (seramik, pvc, halı, parke gibi düzgün ve homojen, yüzey kalitesi yüksek bir zemin oluşturulmasında kullanılır, iç mekanlarda, yatay yüzeylerde kullanıma uygundur.3-10 mm kalınlık aralığında uygulanması mümkündür. Ürünümüz CE kalite belgelerine sahiptir.

 

 

Kolay yayılan düzeltme şapından beklenen özellikler aşağıdaki gibidir;

Taze Harçtan Beklenen Özellikler;
• Kendiliğinden yayılma özelliğinin iyi olması.
• Çalışma süresinin uzun olması.
• Hızlı kuruması, sertleşme süresinin kısa olması.
• Çökme ve ayrışma yapmaması.

Sertleşmiş Harçtan Beklenen Özellikler;
• Pürüzsüz bir yüzey oluşturması.
• Düşük rötre yapması, çatlama yapmaması.
• Yüksek yapışma ve aşınma direncine sahip olması.
• Eğilme ve basınç dayanımının yüksek olması.
• Kendiliğinden tesviyelenerek düzgün ve pürüzsüz bir yüzey oluşturması.

Bu ürünler halı, parke, seramik altına uygulandığı gibi, endüstriyel zeminlerde uygulanarak üzeri açık ta bırakılabilir. Isıtmalı zeminlerde de uygulanabilir.

Bu ürünler için son derece önemli olan, kendiliğinden yayılma ve kendiliğinden tesviyelenme özellikleri;

EN 12706’ya göre test edilmektedir.

 

Bu test yöntemine göre; Çapı 3 cm olan silindirin içerisine uygun su oranında karıştırılan harç dökülür. Sonra, silindir beklemeden kaldırılır. İlk döküldüğü an, 2. dakika ve 15. dakikadaki yayılma çapları cm olarak bu şekilde ölçülür. Düzgün bir yayılma olması üründen beklenen bir özelliktir. Yayılma çapı her üç dakika için de ayrı ayrı not edilir.

2757Görünüm

Yorumunuzu yazın.