Kullanım Alanları

Solventsiz, polimer dispersiyon esaslı, seramik üzeri seramik uygulamalarına uygun dolgulu astar malzemesidir. Brüt beton duvar,kolon ve tavanlarda alçı ve çimento esaslı sıva uygulamasından önce uygulanır. Çimento ve özellikle alçı esaslı sıva harçlarının brüt beton yüzeylere yapışmasını artırır, bu sıvaların hızlı su kaybını önler. Su emiciliği yüksek brüt beton yüzeylerde, duvar ve tavanlarda, çimento ve özellikle alçı esaslı sıva altına, aderansı ve çalışma süresini artırmak amacıyla astar olarak kullanılır. Su bazlıdır.

Özellikleri

– Pürüzsüz ve parlak zeminler üzerine seramik yapıştırılması için pürüzlü bir yüzey oluşturarak yapışma mukavemetini arttırır.

-Yüzeylerdeki tozumuş kısımların yüzeye tutunmasını sağlayarak seramik yapıştırıcısının yüzeye daha iyi tutunmasını sağlar.

-Yüzeylerin gözenekliliği ve emiciliği azaltır.

– Çimento ve alçı esaslı sıva ve benzeri ürünler için uzun çalışabilme süresi sağlar.

-Alçı yüzeylerde; sülfat ve seramik yapıştırıcısı içerisindeki çimento aluminatlarının, nem ile birlikte ettringit adı verilen tuzları oluşturan kimyasal reaksiyona girmesini ve alçı yüzeye yapışmada zaafiyet oluşmasını engeller

-Kullanıma hazırdır. Fırça veya rulo ile uygulanabilir.

– Solvent içermez. Kokusuzdur. İnsan ve çevre sağlığına zarar vermez.

SURFACE GRİPVOX 333P BRÜT BETON YÜZEY ASTAR

Uluslararası Standartlarının üzerinde üretilmiş, su emiciliği yüksek brüt beton yüzeylerde, duvar ve tavanlarda, çimento ve özellikle alçı esaslı sıva altına alçı ve çimento esaslı sıva uygulamalarından önce yüzey aderansını ve çalışma süresini artırmak amacıyla kullanılan polimer akrilik kopolimer emülsiyon esaslı textür içeren yüksek kaliteli su bazlı astardır.

 

 

 

 

 

Uygulama Alanları

            SURFACE GRIPVOX 333P Brüt Beton Astarı uygulaması yapılacak yüzeyler; her türlü kir, yağ ve tozdan arındırılmış temiz ve kuru olmalıdır. Brüt Beton Astarı %10-15 arasında su ile inceltilebilir. 400-600 devir/dak. Bir karıştırıcı ile 3-5 dakika içinde topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Karışım kısa süre içerisinde kullanılamayacak ise ara ara homojen dağılım elde edebilmek için karıştırma işlemi tekrar ettirilmelidir. SURFACE GRIPVOX 333P Brüt Beton Astarı tek kat olarak rulo ile uygulanır. VOX Brüt Beton Astarı uygulandıktan 6 saat sonra alçı uygulamasına geçilir. Uygulama esnasında yüzey ve ortam sıcaklığının en az +5°C en çok +30°C arasında olmasına dikkat edilmelidir. SURFACE GRIPVOX 333P Brüt Beton Astarı uygulamasından sonra en geç 7 gün içinde mutlaka sıva, alçı uygulamasına geçilmelidir.

 

 

Uygulama Talimatı

– Yüzeyin kürünü almış ve sağlam olmasına dikkat edilmelidir.

– Yüzey, yapışmayı önleyecek kalıntılardan arındırılmalıdır.

– SURFACE GRIPVOX 333P Brüt Beton Astarı, kullanım öncesi çalkalanmalıdır.

– Ürün zemine rulo ya da fırça ile homojen bir şekilde uygulanmalıdır. Herhangi bir katkı katılmamalıdır.

27340Görünüm

Yorumunuzu yazın.