Yapı kimyasalları; inşaat ve bina yapımında kullanılan yardımcı malzemeler olarak bilinmektedir. İnşaat sektöründe kullanılan ve en yeni teknoloji ile üretilen yapı kimyasalları; geleneksel yapıştırıcıların ve klasikleşmiş güçlendirme tamir malzemelerinin yerine kullanılmaktadır. Zemin kaplama da; fayans ve seramik gibi yapıştırma işlemlerinde kullanılırlar. Çevre dostu ürünler olarak üretilmektedir.

 

 

 

 

   

 

 

Yapı kimyasalları şu şekilde gruplandırılır :

  • Tamir harçları,
  • Yapısal güçlendirme ürünleri,
  • Su ve ısı yalıtım ürünleri,
  • Endüstriyel zemin ürünleri,
  • Yapıştırma ve derz ürünleri,

 

Yapı kimyasalları arasında, su ve ısı yalıtımında kullanılan

  1. Dekoratif sıva,
  2. Mantolama sıvası,
  3. Su izolasyon malzemesi,
  4. Mantolama yapıştırıcı,
  5. Kristalize su izolasyon malzemesi bulunmaktadır.

Seramik yapıştırıcıları, sıvalar, şaplar, mantolama levha yapıştırıcıları… Hepsi yapı kimyasalları ismi altında geçiyor. Yıllardır inşaat deyince öncelikle beton, demir, kum gibi ana malzemeler geldi akıllara. Çünkü hacimsel olarak yapıların en büyük yapı elemanlarını bunlar oluşturuyor. Kum, çimento, agrega, suyu karıştırdı herkes, kalıplara döktü. Kaba inşaatı bitirdiğinde, inceye geçtiğinde binanın sorunları başlamıştı zaten. Konutlara yerleşmeden insanlarımız, kabardı sıvalar, bodrum katlarını bastı sular. İnsanımız ısınamadı evinin içinde. Kış boyu dondu. Kış sonrasında kabardı boyaları. Rutubet koktu apartmanının içi.

 

Yapı kimyasalları türleri:

Yapı kimyasalları arasında su ve ısı yalıtımında kullanılan dekoratif sıva, mantolama sıvası, su izolasyon malzemesi, mantolama yapıştırıcı, kristalize su izolasyon malzemesi bulunmaktadır. Derz dolgu yapı kimyasalları arasında fayans yapıştırıcısı, derz dolgu, esnek derz dolgu, poliüretan derz dolgu bulunmaktadır. Endüstriyel zemin ürünleri yapı kimyasalları arasında epoksi astar, epoksi boya, beton kür, beton cilası, yüzey sertleştirici, çap, epoksi zemin kaplama bulunmaktadır.

10165Görünüm

Yorumunuzu yazın.